MILANO - DOČEK NOVE GODINE

6 dana /3 noćenja ~ Autobuski prevoz

M I L A N 0

Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1,3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umetnika, fotografa, manekena. Milano je moderan grad sa starom dušom; ima stari deo grada sa zanimljivim građevinama i palatama, zbog čega privlači brojne turiste. Smatra se „privrednim srcem“ Italije; svetski je poznat privredni, modni i medijski centar.

 

Nakon keltskog plemena Insubri, koji su prvi naselili Milano i okolinu, na ovom području dolaze Rimljani (222. godine pre nove ere), osnivaju novo naselje i nazivaju ga Mediolanum („usred ravnice“). Car Dioklecijan je 293. godine proglasio Milano prestonicom Zapadnog rimskog carstva. Tokom svoje duge istorije, Milano je nekoliko puta rušen i obnavljan; osvajali su ga Vizigoti, Huni, Langobardi, Franci... Milano je imao vodeću ulogu u Lombardskom savezu (osnovan 1167. godine), a bio je i jedan od vodećih renesansnih gradova u Italiji. 

DOČEK NOVE GODINE ~ MILANO
DJENOVA – TORINO - LUGANO – JEZERO KOMO
6 dana /3 noćenja ~ Autobuski prevoz Termin putovanja: 29.12. – 03.01.2018.
FIRST MINUTE PROMO CENA PO OSOBI DO 15.11 ~ 139 €

Informacije o aranžmanu

1.dan (29.12.) BEOGRADM

Polazak sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme (proveriti u agenciji tačno vreme i mesto polaska
dva dana pred put). Noćna voznja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2.dan (30.12. ) MILANO

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Nakon obilaska smeštaj u hotel (ne pre 16h). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan ( 31.12. ) MILANO – TORINO - MILANO

Doručak. Slobodno vreme u Milanu ili fakultativno mogućnost odlaska na izlet u Torino. Po dolasku razgledanje grada sa vodičem: trgKarlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trgSan Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama icrkvamabliznakinjama; Via Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; MoleAntonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad); trgSolferino sa mističnim legendama o vratima magije... Slobodno vreme za individualni obilazak i šetnju.Povratak u Milano u popodnevnim časovima. Individualni odlazak na doček nove 2018 godine. Noćenje

4.dan ( 01.01.) MILANO – LUGANO (ŠVAJCARSKA) – JEZERO KOMO - MILANO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno mogućnost odlaska do grada i jezera Lugano u Švajcarskoj. Lugano je grad na istoimenom jezeru, jednom od najlepših u Evropi koje je podeljeno izmedju švajcarskog kantona i italijanske regije Lombardija. Razgledanje i upoznavanje grada: katedrale Sv. Lorenca, crkve Svete Marije od Anđela iz XVI veka, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme… Slobodno vreme. Nastavak putovanja do jezera Komo, trećeg jezera po veličini u Italiji i jednog od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji. Obilazak grada: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, Sv. Abondija najlepši primer lombardijske romanike sa živopisom iz sredine IV veka, vile Đeni, Olmo, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma, Mogućnost organizovanja voznje brodom po jezeru. Povratak u Milano Slobodno vreme. Individualno odlazak na reprizu Nove godine. Noćenje.

5.dan ( 02.01. ) MILANO – OUTLET SERAVALLE - MILANO

Doručak. Napuštanje hotela.Slobodno vreme u Milanu ili fakultativno odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu i šetnju. Povratak u Milano po putnike koji nisu otišli. Nastavak putovanja za Beograd. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

6.dan (03.01.) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj usluga.


ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • Smeštaj u Milanu ili okolini   u hotelima 3* ili 4* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (po hotelskom normativu).
  • Razgledanje Milana u pratnji lokalnog vodiča,
  • Usluge licenciranog vodiča - pratioca na putovanju,
  • Troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

   • Troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja;
   • Doplata za jednokrevetnu sobu – radi se na upit.

Fakultativni izleti:

*Torino -20€ ; *Lugano i jezero Komo – 45€ + voznja brodićem 15€; outlet Seravalle 15€

Napomena u vezi fakultativnih izleta: fakultativniizletinisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenihputnikaNeophodanminimumzaizvođenjefakultativnihizletaje30putnika- a u slučaju  manjeg  broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, iorganizatorizletazadržavapravoponuditikorigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje istinisu u obavezida prihvate. Za sve izlete / minimum je 25 putnika.

Polazak: 29.12.2017.

Beograd

Kolari Požarevac

Šabac Loznica

Kruševac Ćuprija Paraćin Batočina

Niš Aleksinac

Zrenjanin Kikinda

Novi Sad

FIRST MINUTE

139€

149€

154€

154€

159€

154€

149€

REDOVNA CENA

149€

159€

164€

164€

169€

164€

159€

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja  Falcon doo zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA JE 45.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA POLAZAK IZ BILO KOG GRAD OSIM BEOGRADA JE 10.
A SLUČAJU OTKAZA PUTOVANJA, OTKAZNI ROK AGENCIJE JE MINIMUM 5 DANA PRED PUT.
AGENCIJA FALCON NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O
PROGRAMU PUTOVANJA

CENOVNIK BR. 2 OD 16.09.2017 GODINE

TOP TOURS  COMPANY d.o.o. , Bulevar Dedpota Stefana 7, Beograd            
MB: 20837969,  PIB: 107619223,  email:  office@toptoursad.com,                                             
Tel: +381 11 2540452, Licenca: OTP 35/12, TR: 105-51538-33 AIK BANKA

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0008/2016 od 25.01.2016.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 30055573, od 25.01.2017.godine , Akcionarskog društva za osiguranje “DDOR Novi Sad”.

room 1
BEČ
Cena od € 69

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od  najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota.

Pogledaj opis aranžmana
room 1
DVORCI BAVARSKE
Cena od € 159

Impozantan broj dvoraca je izgrađen tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj pokrajini, Bavarskoj, čiji je glavni grad Minhen. Ove građevine su tokom vekova bile sedišta najvažnijih istorijskih događaja i u njima su živele najpoznatije ličnosti nemačke istorije.

Pogledaj opis aranžmana
room 1
PRAG
Cena od € 69

Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite.

Pogledaj opis aranžmana
room 1
BERLIN
Cena od € 169

Grad koji je do 1989. godine bio podeljen Zidom koji je razdvajao dve kulture - istočnu pod uticajem Sovjeta i zapadnu pod uticajem SAD, Britanije i Francuske, grad koji je posle Drugog svetskog rata pretrpeo teško razaranje i zbog toga nazvan "Vremenskom nulom", danas je jedan od najvećih i turistički najposećenijih gradova Evrope.

Pogledaj opis aranžmana
room 1
BUDIMPEŠTA
Cena od € 49

Više od 1500 godina stara istorija i kulturno blago koje su brojne civilizacije ostavile za sobom čine da Budimpešta nikada ne prestaje da fascinira. Sa druge strane slikovita Sentandreja – grad istorijski spomenik, koji su sagradili srpski trgovci u XVIII veku, svojim šarmom i lepotom sigurno Vas neće ostaviti ravnodušnim.

Pogledaj opis aranžmana